Qi Gong

Qi Gong is een methode uit de oude Chinese geneeskunde om door middel van bewegingsoefeningen de levensenergie te laten stromen. Qi betekent levensenergie, Gong staat voor oefening. Letterlijk betekent het dus het opwekken van levensenergie. Qi Gong ontspant, laat de energie (weer) stromen, waardoor je meer innerlijke rust en balans tussen lichaam en geest bereikt. Je creëert letterlijk en figuurlijk een betere en krachtigere basis in je leven. Lees hier meer over Qi Gong.

In 2017 ben ik begonnen met Qi Gong Ji-Chu bij Qi Gong Oirschot. De eerste lessen had ik geen flauw idee wat ik aan het doen was, maar al snel merkte ik dat ik mijn energie kon voelen, pijntjes in rug en gewrichten werden aanzienlijk minder en ik voelde me zowel fysiek als mentaal sterker.

Sinds december 2021 ben ik assistent instructor in deze vorm van Qi Gong, aangesloten bij Dim Mak Europe. Ik ontwikkel mij nog steeds verder, maar kan en wil nu ook mensen in kleine groepen meenemen in de basisbeginselen van Qi Gong.

In 2018 ben ik in Riethoven (gemeente Bergeijk) komen wonen en ik ben blij dat ik iets waar ik zelf zoveel aan heb in mijn dagelijks leven in mijn eigen dorp kan doorgeven aan de mensen om mij heen.

Judith Oldenburg, assistent instructor Qi Gong Ji-Chu